• 19.04.2024 06:48

Ексдиректор будівельної компанії привласнив 2 млн грн інвесторів ЖК у центрі Києва

Нд, 12 Вересня в 2:08

Правоохоронці викрили колишнього директора будівельної компанії, який привласнив 2 мільйони гривень вкладників на будівництво житлового комплексу у центрі Києва. Однак за вісім років комплекс не збудували.

Про це повідомляє Національна поліція.

Правоохоронці встановили, що колишній директор будівельно-інвестиційної компанії у 2012-2013 роках привласнив кошти інвесторів. Потерпілі, за даними слідства, виплачували гроші, які мали йти на зведення багатоквартирного будинку у центрі Києва.

Ексдиректор нібито запевняв покупців квартир у надійності та вчасному введенні будинку в експлуатацію, проте компанія за 8 років будівництво не розпочалося.

Вкладники передавали гроші безпосередньо керівнику компанії за укладеними з ним договорами інвестування, однак ці гроші в касі не оприбутковувалися. Тож підозрюваний зловживав своїми повноваженнями і привласнив майже 2 мільйони гривень, кажуть у поліції.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта справи. У нього вилучили боєприпаси до бойової нарізної вогнепальної зброї та комп’ютерну техніку з інформацією, яка вказує на протиправну діяльність.

Ексдиректору повідомили підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

Діло

Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш Telegram

Схожі записи

В Києві посадовець розтратив кошти на реставрації музею «Київська фортеця»
Запускав феєрверк з багатоповерхівки: киянин проведе рік у в’язниці
У Києві затриманий “на гарячому” злодій намагався підірвати гранатою поліцейських

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *