• 19.04.2024 23:27

Бензин, автогаз, соняшникова олія і не тільки: що найбільше подорожчало в 2021 році

Пт, 17 Вересня в 10:00

В Україні систематично дорожчають продукти, а також в 2021 році в ціні значно зросли бензин і автогаз. Однак збільшилася і середня зарплата українців.

Політичний експерт Олександр Охріменко опублікував в Facebook порівняльну таблицю, яка демонструє скільки товарів в Україні за середню зарплату можна було купити в липні 2020-го року і в липні 2021-го.

Він пояснив, що якщо товарів у 2021 році можна купити більше, ніж у відповідний період минулого року, то ціни на них зростали повільніше, ніж зарплата, і навпаки.

Згідно з наведеними даними, за багатьма позиціями в цьому році можна купити більше, ніж в минулому. Максимальне подорожчання по співвідношенню ціна/середня зарплата продемонстрували буряк, ріпчаста цибуляю, цукор, соняшникова олія і скраплений газ.

“Дійсно в 2021 році ціни на соняшникову олію, цукор, буряк, а також на бензин і автогаз дійсно істотно зросли, але все ж ціни на більшість товарів хоча і зростали, але більш низькими темпами, ніж ваша зарплата”, – резюмував дані порівняльної таблиці експерт.

Як повідомляв “Апостроф”, в найближчі півроку в Україні очікується щомісячне подорожчання хліба. Крім того, підвищиться вартість соняшникової олії, яєць і цукру. Олена Руденко

Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш  Telegram

Схожі записи

У Польщі нікому збирати полуницю через мобілізацію в Україні — деталі
На війні загинув міський голова Лебедина Сумської області
У Львівській області судили військкома, який мобілізував заброньованого працівника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *