• 18.04.2024 10:56

У Ніжині захворювання на коронавірус йде на спад. А що в районі?

Вт, 23 Листопада в 13:43

Станом на 8.00 год. 22 листопада в Ніжинській міській центральній  лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 90 пацієнтів з підтвердженим лабораторно COVID-19 та 14 пацієнтів з пневмонією.  За останню добу госпіталізовано 4 особи, з них 1- з коронавірусом, троє — з пневмонією.

За повідомленням генерального директора лікарні Олександра Костирка, на коронавірус за минулий тиждень захворіла  351 особа, з них 22 – діти, за попередній період було 379 осіб і 18 дітей.

До міської лікарні за минулий тиждень за напрямком COVID-19 госпіталізовано 67 пацієнтів, у всіх 67 діагноз вже було підтверджено коронавірус  методом ПЛР.  За попередній період був госпіталізований 71 пацієнт.

За вказаний період за напрямком COVID-19 зафіксовано 6 летальних випадків проти 26 за попередній період.

За інформацією керівника Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксани Калініченко, за минулий тиждень на амбулаторному лікуванні за напрямком COVID-19 перебувало на 112 осіб (на 24%) менше, ніж за попередній тиждень.

Загалом за останні три тижні намітилася тенденція до зменшення захворюваності на коронавірус, хоча збільшилась статистика захворюваності на гострі респіраторні захворювання.

У Ніжинській громаді загалом вакциновано 53 тисячі 748 осіб, що становить 96. 4 % :  повний курс вакцинації пройшли 40.7% населення (дві дози), решта провакцинувалися лише першою дозою. 

Лікарі радять  дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України по профілактиці COVID-19 та пройти щеплення від цієї грізної інфекційної хвороби, адже це самий ефективний, на сьогодні, метод профілактики. 

Ситуацію з коронавірусом у  Ніжинському районі коментує голова Ніжинської РДА Григорий Ковтун : “Сьогодні переглянув статистику захворюваності та летальних випадків по всій Україні за час пандемії COVID-19. Слугувався офіційною інформацією із сайту МОЗ України. За весь час на цю страшну недугу захворіло 3 млн. 340 тис. українців. Померло 81 тис. 598 чоловік. Лише за останню добу летальних випадків – 326.

Щодо статистики на Ніжинщини: цифри вражають не менше. Від початку пандемії захворіло 1973 чоловіки, померло – 328. На жаль!

 Єдине, на що ми можемо сподіватись у нерівному бою із пандемією – це вакцинація, тільки масова і свідома! Від початку вакцинальної кампанії на Ніжинщині від COVID-19 щепилися 122997 чоловік, що становить 65,58 % від загальної кількості населення. Але повний курс вакцинації пройшли 49416 чоловік – це лише 26,35 %. Деякі регіони нашого району знизили темпи вакцинації, але таке ставлення може зіграти з населенням злий жарт і статистика захворюваності значно зросте. Адже лише вироблення колективного імунітету шляхом вакцинації – єдиний метод боротьби з пандемією, ухвалений ВООЗ.  Тож закликаю усіх громадян бути свідомими, не наражати на небезпеку себе та оточуючих, долучитись до спільної боротьби від страшної недуги і не забувати: ковід забирає життя!”

фото ілюстровано

MyNizhyn

Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш  Telegram

Схожі записи

Маленький волонтер купив 10 турнікетів за гроші, які батьки давали на шкільні пиріжки
Керівник КП в Ніжині може сісти за ґрати на 12 років, бо переплатив за генератори понад 5 млн грн
Боронив місто, а потім долучився до ЗСУ: в Ніжині поховали бійця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *