• 19.04.2024 07:42

Яка ситуація з пальним у Ніжині та інших громадах?

Пн, 30 Травня в 23:23

Ситуація з пальним в Україні залишається складною, але, як запевняють експерти та гравці ринку, перший шок уже пройдено. Україні вдалося уникнути дефіциту пального, кардинально змінивши географію постачання. Зокрема, дизель і бензин у значно більших об’ємах надходить до України із західних країн. Між тим, дефіцит пального на українських АЗС іще не подолано, зокрема й у громадах Чернігівщини.

Олександр Кодола, голова Ніжинської громади    

Як і по Чернігівщині, пальне до нашої громади періодично завозять на деякі заправки. Але зрозуміло, що не на всі. Сьогодні в місті бензин є щонайменше на двох заправках. Черги по-різному. Буває, що й великі. Однак наше найголовніше завдання, щоб пальне було в достатній кількості у комунальних підприємств. Тому намагаємося підтримувати пальним усі наші підприємства критичної інфраструктури. Натомість люди знаходять можливості заправлятися. По наявності авто в місті не скажу, що для когось це велика проблема. Автомобілів скільки було, стільки і їздить – багато. Наскільки спілкуємося з керівництвом країни, уряду й області, то обіцяють покращення ситуації найближчими тижнями. Але наразі дефіцит залишається.

Ратан Ахмедов, голова Корюківської громади  

Пальне є з перебоями. Періодично є газ, бензин і дизельне пальне, періодично – щось окремо, періодично – немає нічого. Зранку вчора була черга довша, ніж увечері, але й вибір зранку був кращий. А ввечері вже 95-го бензину не було, але був 92-й, дизель і газ. І я ввечері вчора в черзі на заправці хвилин 15 стояв. Вважаю, що до нашої перемоги нічого глобально не зміниться. Але не скажу, що з пальним нині в нас катастрофа. Так, люди почали менше їздити, але катастрофи, яка була місяць тому, коли пального взагалі жодного не було, немає. Періодично воно з’являється. Я вже втретє після вигнання рашистів заправляв на заправці свою автівку, трішечки очікуєш, але нічого страшного. Службові автівки заправляються за окремою процедурою.

Леонід Душа, голова Батуринської громади  

У нас із цим все нормально, є пальне, можливо, не в повному об’ємі, але черг немає.

Чeline

Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш  Telegram

Схожі записи

Маленький волонтер купив 10 турнікетів за гроші, які батьки давали на шкільні пиріжки
Керівник КП в Ніжині може сісти за ґрати на 12 років, бо переплатив за генератори понад 5 млн грн
Боронив місто, а потім долучився до ЗСУ: в Ніжині поховали бійця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *