• 28.04.2024 15:52

​​​​7 лайфхаків, як говорити переконливо

Ср, 12 Липня в 15:31

Практично всіх успішних людей об’єднує одне вміння — переконувати та продавати свої ідеї. Тому тримайте декілька лайфхаків для переговорів, перевірених наукою та часом.

Продумайте дорожню карту розмови. Перед будь-якою важливою розмовою продумуйте roadmap — дорожню карту дискусії. Її можна будувати в голові або в будь-якому сервісі інтелект-карт. Ця карта допоможе сформувати зв’язне та переконливе мовлення.

Використовуйте паузи. Пауза — чудовий інструмент, аби привернути увагу опонента, залучити його до дискусії та вивести на потрібні вам емоції. Хочете викликати прихильність співрозмовника — пауза має бути не більше 3 секунд — щоб опонент встиг усвідомити тишу, але вона ще не почала його напружувати. Хочете, щоб людина сама відреагувала, перервавши мовчання, — витримуйте паузу 4+ секунди.

Ретельно формулюйте думку. Продумуйте ключові аргументи так, щоб вони не звучали двозначно. Навіть якщо суть вашої репліки не зміниться, саме те, як її сформульовано, викликає першу емоційну реакцію співрозмовника.

Говоріть упевнено. Звертайте увагу на маркери сумніву у своїй промові. Перестаньте говорити: «Я думаю» або «Я вірю». Якщо ви впевнені, що щось точно не спрацює, так і скажіть.

Почніть із невеликих «перемог». Продумайте свою промову для переговорів так, аби спочатку озвучити факти, з якими ваші опоненти будуть солідарними. Створіть основу для подальшої згоди.

Адаптуйте швидкість мовлення під вашу аудиторію. Вивчіть свою аудиторію та підлаштовуйте темп мовлення залежно від її настрою.

Ставте уточнювальні питання. Людям подобається знати, що ви уважно слухаєте їх. Уточнювальні запитання показують, що ви не тільки уважні до співрозмовника, але й намагаєтесь розібратися у його точці зору.

BE IN PROGRESS

Схожі записи

У Польщі почали гірше ставитися до українців: чому бояться наших мігрантів
Фотограф показав орангутанга, який допомагав лісникові вибратися з річки
Юристи розповіли, хто в Україні може не платити судовий збір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *