• 19.04.2024 22:22

Невакцинованим працівникам не будуть виплачувати кошти за лікарняне: деталі

Пт, 5 Листопада в 18:02

Допомоги за лікарняними листками не надаються працівникам, яких було відсторонено від роботи через відмову або ухилення від щеплення проти COVID-19.

Про це повідомляють у Фонді соціального страхування України.

Зауважимо, відстороненим від роботи працівникам, для яких обов’язкова вакцинація проти COVID-19, однак які відмовились від вакцинації, не будуть виплачувати кошти за лікарняне.

Відповідно до чинного законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування такі виплати покликані компенсувати заробіток застрахованої особи, втрачений нею за час лікування, але оскільки працівник відмовився вакцинуватись, тобто проігнорував свій обов’язок провести щеплення, який визначений наказом МОЗу від 04.10.2021 № 2153 компенсацію за лікування давати не будуть.

Нагадаємо, перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням, визначено наказом МОЗ від 04.10.2021 № 2153.

Так, на період дії карантину обов’язковим профілактичним щепленням від COVID-19 підлягають працівники:

1) центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;

2) місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;

3) закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.10.2021 № 1096, з 08 листопада керівники державних органів (державної служби), підприємств, установ та організацій мають відстороняти від роботи працівників, які відмовились вакцинуватись проти COVID-19, і які відмовились або ухиляються від їх проведення. Виключенням є особи, які мають абсолютні протипоказання до проведення такого щеплення та надали відповідний медичний висновок.

Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш  Telegram

Схожі записи

У Польщі нікому збирати полуницю через мобілізацію в Україні — деталі
На війні загинув міський голова Лебедина Сумської області
У Львівській області судили військкома, який мобілізував заброньованого працівника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *