Баночка із ніжинським огірком, яка має свій персональний номер, бо таких лише 1100 штук. І коштує вона аж 500 гривень. Чому ж “ніжинських” огірків так мало і де шукати той справжній смак?
Дивіться нову серію рубрики «Тіні забутих брендів» у ТСН Тиждень з Аллою Мазур, інформує Mynizhyn.com
Великий бізнес минулого літа вирішив взятися за порятунок автохонного сорту ніжинських огірків. Селекцію врятували після нищівної для «ніжинського місцевого» пошесті 1985 року науковці селекційної дослідної станції «Маяк» у селі Крути Ніжинського району на Чернігівщині. Відома рітейлова компанія вклала кошти у засів 1 га справжніми ніжинськиим огірками. Потім зібрали врожай і закатали на знаменитому консервному заводі у Ніжині лише 1100 банок. Їх пустили не у продаж, а виставили на краундфантинг, тобто збір коштів від народу на якусь шляхетну мету.
Тобто бізнесмени вирішили за благодійну ціну 400-500 грн за банку (500 і 700 мл) назбирати грошей від свідомих споживачів із метою подальшого розвитку автентичного сорту. Поки що ідея не знаходить достатньо прихильників. Але сам прецедент тішить і, на мою думку, вартий підтримки.
Зі сторінки Костянтина Грубича
Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш Telegram

