• 16.04.2024 06:33

Національна поліція затримала мешканця Київщини за державну зраду 

Пт, 20 Травня в 10:42

Правоохоронці викрили зловмисника, який під час окупації російськими військами Бучанського району Київської області співпрацював з ворогом. 
Встановлено: в березні 2022 року житель села Луб’янка Бучанського району надавав російським окупантам інформацію про місця проживання військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України з 2014 року та інших осіб, які мали в користуванні вогнепальну зброю та могли чинити опір ворогу. 
Зокрема, зрадник надав загарбникам інформацію щодо одного з учасників АТО, після чого він був підданий тортурам та катуванням. 
Окрім того, відомо, що підозрюваний, добре знаючи місцевість Бучанського району, показував російським армійцям у лісосмугах позиції для вигідного розташування їх військової техніки з метою здійснення обстрілів території України та місць дислокування військовослужбовців Збройних сил України.
 У ході проведення обшуків за місцем проживання затриманого поліцейські вилучили формений одяг, радіоелектронні засоби зв’язку, карти Київщини з відмітками місцевості та інші речові докази.
За результатами проведення слідчих дій вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада) та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. 
Національна поліція України

Схожі записи

В Києві посадовець розтратив кошти на реставрації музею «Київська фортеця»
Запускав феєрверк з багатоповерхівки: киянин проведе рік у в’язниці
У Києві затриманий “на гарячому” злодій намагався підірвати гранатою поліцейських

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *