• 28.03.2024 10:44

Чому міста Чернігівщини очікує непростий опалювальний сезон (Відео)

Сб, 2 Жовтня в 12:31

Вже з 4 жовтня на Чернігівщині першими почнуть вмикати опалення дитячим садкам та медичним закладам. Зокрема, у Чернігові та Ніжині. Ситуація зі стартом опалювального сезону складна, не приховують у найбільших містах області. Урядовці ж рапортують про майже 100% готовність до зими.

Проте на місцях не дуже поділяють райдужні перспективи урядовців. А все через рекордні ціни на газ і компенсацію теплопостачальникам різниці у тарифах, яка лягає тепер на плечі місцевих громад. В невеликих ОТГ ці суми можуть повністю з’їдати бюджети розвитку. Мер Корюківки Ратан Ахмедов написав у Фейсбук, що очікує складної зими.

За словами, міського голови Чернігова Владислава Атрошенка, втрати бюджету від сплати компенсації різниці у тарифах можуть сягнути 450 мільйонів гривень, а це вже є прямою загрозою для інфраструктури міста, яку не буде за що утримувати.

30 вересня був підписаний Меморандум між центральною владою та містами, який дозволить спокійно пройти опалювальний сезон і не підвищувати тарифи на опалення та гарячу воду. Ціна газу для населення зафіксована на рівні – 7 гривень 40 копійок, для бюджетних установ – 13 гривень 60 копійок. З боку держави передбачається субвенція громадам з незадовільним індексом податкоспроможності.

Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш  Telegram

Схожі записи

У Чернігові з балкона 8-го поверху рятувальники зняли чоловіка (Фото)
Мати полеглого захисника з Чернігівщини розшукує його дитину
На Чернігівщині все село просить жінку стати студенткою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *