• 28.03.2024 10:58

На екрани вийшов новий сезон серіалу «Гра долі», який знімали у Ніжині

Вт, 12 Жовтня в 11:22

В кінці вересня на 5-му каналі відбулася прем’єра нового сезону проєкту «Гра долі» – телевізійного документального серіалу про історії життя, кохання і творчості видатних українців від давніх часів до XX століття. Частина зйомок відбувалася у Ніжині.Тут знімали серії про Миколу Гоголя та Симона Петлюру.«Микола Гоголь в Україні – це не тільки Диканька, Сорочинці і хутір Василівка. Гоголь – це ще й Ніжин. Там він навчався у славнозвісній гімназії Безбородьків. Там грав у шкільному театрі й виходив на сцену в різних комедійних ролях. Там він написав свої перші сторінки як майбутній письменник. Ніжин вже не можна уявити без Гоголя. Ніжинський державний університет носить його ім’я, там є його музей та його аудиторія. «Гра долі» не могла оминути Ніжин. Про все це ми розповімо у фільмі, який давно хотіли зняти, та все не наважувалися – занадто загадкова постать. Але тепер із підтримкою Українського культурного фонду нам вдалося втілити в життя давно задуманий сценарій», – розповіла продюсерка проєкту Галина Криворчук. Фільм «Миколи Гоголь. Молитва за спасіння» можна буде переглянути вже цієї суботи, 16 жовтня, о 8:05 ранку на 5 каналі. А прем’єра фільму «Симон Петлюра» відбудеться у ранковому ефірі 23 жовтня. 

Після показів в ефірі 5-го каналу усі фільми нового сезону будуть доступні для перегляду на офіційному YouTube-каналі: youtube.com/c/ГРАДОЛІ

Загалом у новому сезоні аудиторії представляють 5 історій про 5 відомих особистостей, які творили нашу державу в минулому і залишаються маркерами національної ідентичності до наших днів: князі Острозькі, письменники Іван Котляревський та Микола Гоголь, художник Олекса Новаківський, громадський діяч Симон Петлюра. Через призму приватного життя та історій кохання глядачі дізнаються про їхню творчість і внесок в скарбницю української та світової культури. Зйомки нового сезону проходили в мальовничих місцях України, музеях і заповідниках, що пов’язані з біографіями героїв нового сезону: Полтава і Львів, Київ і Кам’янець-Подільський, Дубно і Острог, Ніжин і Диканька. Автором серіалу «Гра долі» є студія «ВІАТЕЛ», а здійснюється він за підтримки Українського культурного фонду. Проєкт розпочався ще у 2005 році і вже налічує понад сто епізодів. Його незмінною ведучою і сценаристкою є Наталка Сопіт, режисером-постановником – відомий в Україні режисер Василь Вітер, а продюсером і сценаристом Галина Криворчук. Всі попередні сезони викладені у вільному доступі на офіційному YouTube-каналі «Гра долі».Проєкт підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.

За інформацією  Ніжинська міська рада

Схожі записи

Керівник КП в Ніжині може сісти за ґрати на 12 років, бо переплатив за генератори понад 5 млн грн
Боронив місто, а потім долучився до ЗСУ: в Ніжині поховали бійця
У Ніжині на честь шістьох полеглих захисників відкрили меморіальні дошки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *