• 02.05.2024 00:36

На Чернігівщині ловили скаліченого лебедя, аби його родина спокійно полетіла у теплі краї

Нд, 14 Листопада в 14:26

Дві великі родини лебедів, які оселилися на водоймі у селі Валки, не можуть відлетіти на зимівлю: їх “родич” попри всі намагання, не може злетіти. На допомогу прийшли місцеві мешканці та навіть рятувальники.

Повідомляє ТРК «ТІМ»

Виправити ситуацію взявся житель села Віталій: за порадою екологів вирішив зловити лебедя аби далі відправити у спеціальний заповідник, де доглядають за травмованими тваринами та птахами. Для цього навіть викликав  рятувальників 12-ї  державної пожежної Прилуцької частини.

Спочатку пошуками, а далі ловлею скаліченого птаха рятувальники займалися більше години. Втім виманити його із очерету так і не вдалося: операція виявилася провальною.

Аби всеж врятувати родину лебедів працівники служби зв’язалися з мешканцем Валків Віталієм та головою села та домовитися про співпрацю: мешканці села повинні будуть час від часу слідкувати за поведінкою лебедів, аби помітити всі їх потаємні схованки, а в момент, коли молодший покалічений лебідь наблизиться до відкритого простору річки, мешканці знову викличуть рятувальну службу. Зі свого боку рятувальники пообіцяли прикласти максимум зусиль для порятунку пернатого.

Фото: ілюстративне

Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш  Telegram

Схожі записи

У Ніжині прощатимуться з ГЕРОЄМ – Благовісним Вадимом Андрійовичем
Унікальні кадри: як тероборона відбивала атаки ворога біля Чернігова (Відео)
Чернігівщина попрощалась ще з одним своїм ГЕРОЄМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *