• 29.03.2024 08:39

На прийомі у міського голови: ніжинці просять відремонтувати дорогу та облаштувати пішохідний перехід

Пт, 24 Грудня в 2:17

23 грудня, Ніжинський міський голова Олександр Кодола провів черговий прийом громадян. До очільника міста звернулися 16 ніжинців. Дехто порушував відразу по кілька проблемних питань. Проблематика щоразу приблизно однакова: відсутність та ремонт доріг, благоустрій прибудинкових територій, узаконення гаражів,  а також особисті проблеми.

Отже, дороги.

Одного з ніжинців, який звернувся до міського голови, хвилюють два питання: ремонт дороги на ділянці між вул. Липіврізька та вул. Льва Толстого та рух багатотоннажного транспорту на цій ділянці.

«Починаючи з 2017 року, ми багато разів порушували дані питання, але ніхто нічого не робив. Отримуємо лише відписки: коштів на ремонт дороги немає. Щодня по даній ділянці їздять фури. По 20-30 штук. Вони виїжджають з території колишнього батальйону зв’язку. Наразі вона закрита, знаходиться в оренді. Тому ніхто не контролює, що тут відбувається», – зазначив чоловік.

Крім того, він запропонував привести до ладу занедбану двоповерхову будівлю, яку згодом можна було б використати для потреб міста.  

Зі слів заступника міського голови Ірини Грозенко, на вказаній території знаходиться неофіційна заправка фур, яку видають за пункт зберігання пального, а також неофіційний меблевий цех.

«Потрібно розібратися, у кого в оренді знаходиться ця земля. Зверніться до податкової міліції, управління комунального майна та земельних відносин», — надав доручення міський голова Олександр Кодола.  

Начальник Управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко пояснив, що вказана ділянка дійсно потребує капітального ремонту, що, скоріше за все, буде зроблено у наступному році.  Знак про заборону руху багатотоннажного транспорту тут є, а от стежити за водіями, які порушують Правила дорожнього руху, повинна поліція.

Облаштувати пішохідний перехід просять ніжинці на перехресті вулиць Чехова і Незалежності, 42А, оскільки машини їздять тут дуже швидко. У листопаді поточного року на цьому місці автівка збила підлітка. Батьки бояться за своїх дітей.

Зі слів А. Кушніренка, вже є проект, де передбачений пішохідний перехід на даному перехресті. Також передбачене його освітлення.

«Сподіватимемося, у наступному уроці це питання буде вирішено», — підкреслив міський голова Олександр Кодола.

Ще одного ніжинця хвилює питання порушення водіями Правил дорожнього руху на вул. Успенській.

«Машини рухаються суцільним потоком, без перестанку. Це колись може скінчитися погано», — зауважив чоловік.

Виявилося, що відповідні дорожні знаки тут встановлені. Необхідно лише посилити контроль з боку поліції. Від імені міського голови будуть підготовлені відповідні звернення.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Фото Ніжинської міської ради

Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш  Telegram 

Схожі записи

Керівник КП в Ніжині може сісти за ґрати на 12 років, бо переплатив за генератори понад 5 млн грн
Боронив місто, а потім долучився до ЗСУ: в Ніжині поховали бійця
У Ніжині на честь шістьох полеглих захисників відкрили меморіальні дошки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *