• 25.04.2024 01:25

Мер Ніжина визнає, що в місті є проблеми з інсуліном

Нд, 3 Квітня в 3:54

У зв’язку зі складною ситуацією, яка склалася у Ніжині з інсуліном, міський голова Олександр Кодола звернувся із листами до Міністерства охорони здоров’я України та фармацевтичної компанії «Ново Нордіск Україна» з проханням у якнайшвидшому виділенні для населення міста Ніжина життєво важливих інсулінів.
На обліку у місті Ніжині на сьогоднішній день залишилось 16 дітей та 534 дорослих, що потребують різних видів інсуліну. Станом на квітень забезпечені 16 дітей та 84 дорослих.
На час воєнного стану згідно зі змінами до постанови Кабінету Міністрів України № 854 усі пацієнти із цукровим діабетом можуть отримати інсуліни безкоштовно в аптеках без доплати. Це 47 препаратів, які входять до програми реімбурсації. Інсулінозалежні ніжинці потребують певних препаратів, назви яких вказані в додатках до листа.
Міська влада та благодійні фонди докладають усіх зусиль, щоб допомогти інсулінозалежним ніжинцям. В пріоритеті – зробити усе можливе, щоб під час війни ті, хто цього потребує, мали доступ до життєво необхідних ліків.

Ніжинська міська рада

Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш  Telegram

Схожі записи

У Ніжині вандали викрали саджанці магнолій
Маленький волонтер купив 10 турнікетів за гроші, які батьки давали на шкільні пиріжки
Керівник КП в Ніжині може сісти за ґрати на 12 років, бо переплатив за генератори понад 5 млн грн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *