Поки кордон для більшості українців закритий, ми будемо писати про враження туристів від подорожей та думки тих людей, які, на щастя, ще можуть подорожувати. Впевнені, що Перемога вже скоро, а з нею і розвиток туризму в Україні. Сьогодні з нами поділиться враженнями від відпочинку наш гарний знайомий Вадим. Сьогодні мова йтиме про Шрі-Ланку.
“Якщо вже мова зайшла про Індійський океан, тоді розповім вам і про свою поїздку на один із його островів. Назва цієї острівної держави, що славиться насамперед своїми давніми чайними плантаціями, без перебільшень відома у всьому світі. Це прекрасна та незабутня Шрі-Ланка. Острів, де всі жителі щиро посміхаються і радіють життю попри повсюдну бідність. Острів, де теплий бірюзовий океан м’яко омиває оксамитові береги. Острів, де хочеться побувати неодноразово.
А побувати там мені вдалося якраз напередодні 2020 року, перед початком пандемії. Мабуть, сам всесвіт привів мене сюди, давши шанс насолодитися всією красою цієї чудової країни перед таким довгим «домашнім арештом»…
Спочатку було вирішено зупинитися в готелі, але не в найпопулярнішій місцевості на південному заході (місто Ґалле), що так полюбилася серф-райдерам і загалом більшості туристів, а відправитися через весь острів до його північно-східної частини, до міста Тринкомалі. По дорозі зі столиці Коломбо від російськомовного (і навіть трохи україномовного) гіда, у якого, як виявилося, сім’я живе в Києві, я дізнався всю історію держави, починаючи від часів колонізації острова Англією, основні аспекти життя місцевого населення, всі тонкощі та особливості перебування та взагалі багато всього, тому що говорити він переставав переважно для того, щоб випити води або для швидкого перекусу. Втома практично не відчувалася, я був просто зачарований цим чудовим екзотичним місцем. Мережа готелів Cinnamon, в одному з яких я зупинився, як виявилося, одна з найкращих на острові. В цілому, вирушаючи на Шрі-Ланку, не варто розраховувати на високий рівень готелів і особливо ресторанів. Все дуже просто. All inclusive – рідкість. Місцева їжа – переважно фрукти, місцева кухня (чимось схожа на індійську) та дари моря (любителям sea-food дуже сподобається). Рівень цін досить невисокий за моїми підрахунками. Раджу запастися часом, поїздити островом (особливо центральною частиною), відвідати національні заповідники та парки, місцеві пам’ятки та храми.
Напевно, моя розповідь могла б зайняти багато вашого часу, тому що розповісти є що. Але я все-таки раджу побачити це на власні очі. Впевнений, вам сподобається. А я сподіваюся, що всесвіт дасть мені можливість побувати там ще не один раз 🇱🇰”.
Хочете поділитись своєю історією відпочинку – пишіть нам на телеграм.
Для підбору туру за Вашими критеріями телефонуйте та пишіть: +38 (068) 1070419 Євген. Є ⠀Viber, telegram.
Наша Viber група та telegram канал.
Отримуйте актуальні новини першими – підписуйтесь на наш Telegram