Сезон черешень підходить до завершення, а вишень стартує. Чому ці ягоди насправді потрібно ввести в раціон, розповіли українські медики.
Вишні та черешні розглядають як нутріцевтики – продукти, що мають певні лікарські властивості і призначені для регулярного вжитку. Якими ж саме властивостями вони наділені?
Запобігають деформації кісткової тканини у дітей, які страждають від ожиріння.
Пігменти, які роблять вишні червоними, також мають протизапальну дію, а також знижують больові синдроми.
Допомагають покращити стан людей з остеоартритом, знижують запалення, тиск, оксидативний стрес, а також допомагають відновити м’язи.
Вечірній перекус у вигляді черешень та вишень допомагає покращити сон, адже вони містять вдосталь мелатоніну.